Events

Vinyl, Singles, Jaren '80's, Cafe, Wervershoof

’80’s: Joost draait Vinyl

Joost vindt vinyl leuk. En dat is te merken aan de verzameling die alsmaar groter wordt. Deze 2e Kerstdag wordt er louter vinyl van de jaren ’80 gedraaid. Van ‘The Winner Takes it All’ tot ‘Lullaby’ en van ’99 Luftballons’ tot ‘Trapped’ en vooruit, van ‘Domino Dancing’ tot ‘Too Shy’

’80’s

In de jaren ’80 had je natuurlijk niet alleen muziek. Wat dacht je van dat Nederland het EK voetbal wint in 1988. Of dat er voor het eerste een commerciele zender op de Nederlandse tv verschijnt. De schoudervulling erg populair is dankzij Dallas en Dynasty. Dat je naar de telefooncel moest lopen om je vriendje of vriendinnetje te bellen. Die telefoon bestond trouwens uit een draaischijf met cijfers. Dat je totaal onbereikbaar kon zijn (dat is nu ook wel eens lekker hoor!).

Smiley

In 1982 werd de smiley bedacht om een grap te verduidelijken. op een bulletinboard van een universiteit werd een grap verkeerd begrepen en dat moest dus anders in het vervolg. En als het verdrietig werd bedacht de bedenker gelijk maar dat dan de mond andersom moest worden geplaatst.
Het computerspelletje Tetris kwam in 1984 op de markt. Net zoals de draagbare cd speler en de camcorder dat jaar. Wubbo Ockels werd een jaar later de ruimte in gelanceerd en er werd voor het eerst dat jaar een pinbetaling uitgevoerd. In 1989 werd het world wide web bedacht oftewel het huidige internet zoals we het nu kennen.

Worst

Het is al weer jaren geleden maar het zijn jaren geweest om niet te vergeten. Qua muziek al helemaal niet. Vele platen zullen gedraaid worden en wellicht komen de schalen paprika chips langs net zoals de blokjes kaas en plakjes worst.