Events

Cor Dol

Zo’n 41 jaar na het eerste optreden van de band Tryall in 1982 heeft zanger-gitarist Cor Dol in april 2023 zijn eerste soloalbum uitgebracht. Het werd wel eens tijd. Op 14 januari komt Cor met gitarist Brent Emmerink, pianist Martijn Bos en drummer Philip ten Bosch naar Hèt Café van Wervershoof. 

In 2023 bracht Cor Dol zijn allereerste soloalbum uit: Kijken Naar De Tijd. Het album bevat twaalf nummers die gaan over afscheid nemen, korte en eeuwigdurende liefde en tijd in allerlei facetten. “Ik vind het fascinerend om naar de sterren te kijken op een heldere zomeravond en dan te beseffen dat het licht dat je ziet duizenden jaren geleden werd verzonden. Je kijkt dus eigenlijk naar het verleden en volgens mij is dat de enige manier waarop dat werkelijk kan.” Naast de nummers van het album speelt Cor live enkele covers en nieuwe nummers. Het zijn prachtige liedjes met een eigen sfeer. Goed voor een middag lekker luisteren en je gedachten laten gaan. Alle liedjes worden verbonden door filosofische gedachten en anekdotes.

Inmiddels is Cor bijna 42 actief in de muziek. Hij speelde jaren in bands die in het Noord-Hollandse zalencircuit zeker geen onbekende namen waren, zoals Wallstreet, Hotter Than July en The Very 80’s. Daarmee scoorde hij successen in binnen- en buitenland. Ook speelde Cor met Feico de Leeuw en daarna met Martijn Bos het programma Brel.nl in theaters en zalen in Noord-Holland. In dit programma bracht hij liedjes van Jacques Brel in het Nederlands. Na zijn vertrek uit The Very 80’s in november 2019 heeft Cor zich gericht op het opnemen van dit soloalbum, dat nu dus het licht heeft gezien.

Muzikanten als Martijn Bos, Brent Emmerink, Brent Schipper, Rhythm Haakman, Janina Greven, Marianne Ligthart, Bernd Ooijevaar en Cors zoons Jibbe en Koen verleenden hun muzikale medewerking aan het album. Ook producer en drummer Ernst van Dusseldorp speelde mee.

Het album is in totaal te beluisteren via Spotify, YouTube en ‘gewoon op cd.

Zaal open om 15:00 uur. Showtime om 16:00 uur.