Events

Cafe, Wervershoof, Classic, 1968, Loek Boon

Loek & Rene Classic: 1968

Terug in de tijd met Loek & Rene
Loek Boon en René Dol gaan terug in de tijd. Deze keer is het het jaar 1968, 50 jaar terug. Een prachtig jaar: George Best is Wereldvoetballer van het jaar, de BBC zend het nieuws voor het eerst uit in kleur, Legoland in Denemarken opent haar deuren, Jan Janssen wint als eerste Nederlander de Tour de France, de IJtunnel wordt geopend en de Apollo 8 wordt gelanceerd, de eerste Amerikaanse ruimtemissie die rond de maan zal vliegen.
 
Op muziekgebied is er ook veel te beleven. Johnny Cash neemt als eerste muzikant ter wereld een gevangenisplaat op. ‘At Folsom Prison’ is nu nog steeds een toonaangevende plaat in zijn genre.
Op 15 september spelen The Doors in Amsterdam. Zanger Jim Morisson is niet van de partij omdat hij onwel werd voordat de gig begon. Ook zonder de charismatische zanger werd het concert een succes.
 
In de Top 100 jaaroverzicht van dat jaar staat Heintje met ‘Ich bau’ dir ein schloss’ op nummer 1. Deze gaan we deze avond niet draaien ben ik bang… Gelukkig staan ook The Small Faces met ‘Lazy Sunday’, The Beatles met ‘Hey Jude’ en Barry Ryan met “Eloise’ op nummer 1. The Cats met ‘Lea’ (Wervershoofs) en Toon Hermans met ‘Mien waar is m’n feestneus’ staan respectievelijk 2 en 4 weken op nummer 1.
Andere prachtige platen van dat jaar zijn: ‘My little lady’ van The Tremeloes, ‘Summertime blues’ van Blue Cheer, ‘Jumping Jack Flash’ van The Rolling Stones en ‘The Ballad of Bonny & Clyde’ van Georgie Fame.
 
Een prachtige avond voor de liefhebber van nostalgische maar o zo goeie muziek. Loek & Rene laten er zeker geen gras over groeien. De entree is uiteraard gratis deze zaterdag de 20e oktober, muziek is er voor iedereen.