Events

Wervershoof, Cafe, Mark Olson, Americana, The Jayhawks

Luisterconcert Mark Olson

Mark Olson (The Jayhawks) en Ingunn Ringvold

Er zijn maar weinig muzikanten die het alt.country- en americana-genre zo nadrukkelijk hebben beïnvloed als Mark Olson. Mijlpalen met The Jayhawks als ‘Hollywood Town Hall’ (1991) of ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) zijn tijdloze meesterwerken. Olson tourt al weer enkele jaren met de Noorse zangeres en multi-instrumentaliste Ingunn Ringvold. Samen met haar maakte hij inmiddels 2 albums ‘Good-bye Lizelle’ (2014) en ‘Spokeswoman of the Bright Sun’ (2017).
Mark Olson is geboren en opgegroeid in Minnesota in een familie van voornamelijk boeren en onderwijzers. Sinds zijn twaalfde is hij bezig met muziek en instrumenten en is voor het grootste deel autodidact. Hij maakt in zijn composities en live performances graag gebruik van alternatieve stemmingen en unisono zang gevolgd door harmonieën. Hij woont nu in de Californische woestijn met zijn vrouw Ingunn Ringvold. Mark en Ingunn touren bijna elke jaar internationaal.

We zijn dan ook bijzonder in ons element dat Mark met z’n vrouw in Hèt Café van Wervershoof optreedt. Let wel, het is een luisterconcert. Kaartjes kan je hieronder bestellen. De entree is € 12,- excl. fee. Aanvang is rond de klok van 21:30 uur.

(photo: Nemanja Djordjevic)