Events

Blues, rock, Achterhoek, West-Friesland, Cafe, Wervershoof, Live,

More Than Blues

In West-Friesland houden we van blues, dat is wel bekend. Er zijn diverse overeenkomsten tussen waar de blues vandaan komt en onze regio. Dan is het ook niet vreemd dat we hier blues in de armen sluiten. Zo nu en dan moet je dus wel blues ten gehore laten brengen. En dat gaan we doen deze 2e kerstdag in ons Café. We halen deze keer de blues uit de Achterhoek, ook al zo’n streek waar de liefhebbers lang niet op één hand zijn te tellen. More Than Blues is de naam van de band en de muzikanten hebben hun sporen al lang en breed verdiend maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze op hun lauweren rusten. Integendeel.

blues-rock bitch

Zanger-Gitarist Lain Barbier houd er niet van in een stijlhokje geduwd te worden en kan zich in deze band uitleven in een van zijn geliefde stijlen: blues en bluesballads met veel kracht. Anita Duif is een echte Blues-Rock bitch die ervan houd op haar Hammondorgel te scheuren. Nico Groen speelde al met Lain in Splinterfunk, The Speedtwins, No Exqze en o.a. met Herman Brood, Hans & Candy Dulfer, Andre Hazes, Herman Deinum, Adje v.d. Berg, Bertus Borgers,  Arthur Conley, Kaz Lux, e.v.a. Mauricio Guerra Lopez is een Chileense muzikale alleskunner die sinds zijn jeugd al in Nederland is en bij deze band op de bas beukt.
Het repertoire is veelzijdig en bestaat o.a. uit Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Walter Trout en vele andere bekende grootheden in het genre.

De deur van Hèt achterCafé gaat om 21:30 uur open en de entree is uiteraard gratis.