Events

Cafe, Wervershoof, Classic, 1968, Loek Boon

Loek & René Classic: 1965/1966

Loek Boon en René Dol gaan op 10 maart in Het Cafe van Wervershoof nog verder terug in de tijd en wel naar de jaren 1965 en 1966.

Afgelopen oktober gingen we 50 jaar terug naar 1967 en dit werd door de vele bezoekers zeer positief ontvangen. Toen hebben we besloten om dit te herhalen met 1965 en 1966, omdat dit ook jaren waren met zeer vele klassiekers. Dan gaan we dit jaar in oktober weer 50 jaar terug naar 1968.

Er waren en ontstonden veel nieuwe popgroepen en niet alleen in het buitenland, ook in Nederland zagen veel bands het licht en begonnen aan een grote carrière. De Nederlandse bands die er toen waren: Cats, Boudewijn De Groot, Outsiders, Q65, Golden Earrings, Sandy Coast, Rob Hoeke en ook natuurlijk Cuby & The Blizzards. Vanuit het buitenland was Engeland de hofleverancier met bv. Beatles, Stones, Who, Hollies, Them, Manfred Mann, Kinks, Animals, Moody Blues, Zombies en Yardbirds,

Maar uit Amerika kwamen ook grote namen o.a. Bob Dylan, Beach Boys, Simon & Garfunkel, Mama’s & Papa’s, Byrds en Lovin’ Spoonfull. Het leuke van deze jaren is dat er echt een overgang plaatsvond tussen de artiesten die zeg maar in een knap pak met strikje optraden zoals de Everly Brothers, Peter en Gordon, Frank Sinatra en Dean Martin naar artiesten zoals de Stones, Animals, Them, Pretty Things en Kinks die in een spijkerbroek op het podium stonden.

Van het grote aanbod gaan we er ongeveer 120 laten horen; het merendeel spelen we af van vinyl maar ook de nodige clips worden vertoond. Kortom, terug in de tijd met lekkere muziek en uiteraard een lekker biertje erbij. Een must voor alle mensen die houden van ouwe nummers uit het jaren 60, dit keer uit 1965 en 1966.

Natuurlijk voor alle duidelijkheid; de entree is gratis.