Events

Cafe, Wervershoof, Classic, 1968, Loek Boon

Loek & Rene Classic: 1967

Loek Boon en René Dol gaan 50 jaar terug in de tijd en wel naar het jaar 1967.

1967 was een zeer interessant jaar, in dit jaar werd namelijk de Rock ‘n’ Roll meer achter ons gelaten (van bv. Elvis en Cliff Richard) en ontstond de Psychedelische Rock en ook The Beat. 1967 werd hiermee de bakermat van de hedendaagse popmuziek.

Flower Power

Loek Boon was in 1967 17 jaar en heeft bewust dat jaar meegemaakt, in dat jaar is de Flower Power (‘The Summer Of Love’) ook ontstaan. Er waren en ontstonden veel nieuwe popgroepen en niet alleen in het buitenland, ook in Nederland zagen veel bands het licht en begonnen aan een grote carrière. De Nederlandse bands die er toen waren; Rody’s, Cats, Boudewijn De Groot, Shoes, Outsiders, Q65, Golden Earrings, Ramses Shaffy en ook natuurlijk Cuby & The Blizzards.

Engeland en Amerika

Vanuit het buitenland was Engeland de hofleverancier met bv. Beatles, Stones, Who, Hollies, Beegees, Them, Manfred Mann, Kinks, Pink Floyd, Animals, Moody Blues, Cream en Procol Harum. Maar uit Amerika kwamen ook grote namen o.a. Doors, Jimmy Hendrix, Mama’s & Papa’s, Byrds, Lovin’ Spoonfull, Aretha Franklin, Frank Zappa en Vanilla Fudge.

SMEW Classic

Nogmaals, dit is maar een kleine greep uit het totale aanbod. Dankzij Marcel Visser uit Lutjebroek die heel veel tijd in dit project heeft gestoken hebben we de beschikking over een kleine 400 nummers, allemaal uiteraard uit 1967. Van dat aantal gaan we er ongeveer 100 laten horen op deze zaterdag.
Het merendeel van deze nummers hebben we op vinyl maar ook gaan we de nodige clips laten zien op een groot scherm.
Terug in de tijd met lekkere muziek en uiteraard een lekker biertje er bij. Dit is dus een must voor alle mensen die houden van oude nummers uit het jaar 1967.
Natuurlijk voor alle duidelijkheid; de entree is gratis.