Events

The Tibbs

Geinspireerd door de klassieke soullabels als Stax en Motown zetten The Tibbs een strak fundament neer, waarop wordt voortgebouwd met een eersteklas productie en eigengereide arrangementen. The Tibbs, met als frontvrouw de buitengewoon getalenteerde Roxanne Hartog, brengen een eigenzinnige vorm van garagesoul die terug te voeren is op Amerikaanse Southern soul uit de jaren 60 en vroege jaren 70.

De bandleden van The Tibbs komen uit de Noordhollandse driehoek Amsterdam-Alkmaar-Hoorn. Ze begonnen in 2012 met zangeres Elsa Bekman met het afstoffen van obscure Northern Soul- en Memphis Soul-nummers en instrumentals. Als snel ontstond de behoefte ook eigen werk te ontwikkelen.

In 2014 verscheen op het Duitse funk label Tramp Records de eerste single: ‘Footprints in the Sand / Cleaned Out’. Twee jaar later bracht het Milanese platenlabel Record Kicks het eerste volledige album uit: ‘Takin’ Over’. De release kreeg lovende kritieken in zowel binnen- als buitenland en airplay op radiostations door heel Europa en in Noord-Amerika. De vinyl singles vlogen als zoete broodjes over de toonbank en waren binnen de kortste keren uitverkocht. The Tibbs speelden voor uitverkochte zalen van Milaan tot Frankfurt, op festivals in Hongarije en Duitsland en leidde tot twee eveneens uitverkochte tours naar Spanje.

In januari 2024 kwam hun nieuwste album Keep It to Yourself uit. Op dit 12 nummers tellende album bewijzen The Tibbs opnieuw dat de gepassioneerde klanken van vroeger een frisse en levendige plek kunnen innemen in de muziek van nu. Of je nu een toegewijde soulliefhebber bent of nieuw in het genre, bereid je voor op een muzikale reis die je geest zal doen herleven! ‍

Zaal open 21:00 uur. Showtime The Tibbs 22:00 uur