Hèt Bier- en Muziekcafé van Wervershoof

Reünie Booster

Reünie Booster

Soms zijn er van die dagen waar je niet onder uit kunt. Zaterdag 26 oktober 2019 was zo’n dag. Er stond iets speciaals te gebeuren en iedereen wist het. Dat echt iedereen het wist werd pas duidelijk op het moment dat het afgelopen was.
Booster was al een paar maanden het oefenhok in gedoken om hun vuige Rock & Roll op te poetsen om de reünie tot podiumwaardig te laten klinken. Na vele sessies, waaronder de shoarma-sessies, was het eindelijk zover. Nerveus, spannend, wc, zenuwachtig, sigaretten en zevenkleurig waren de woorden vlak voor de gig. De goed gehoede mannen van Dou Grend und von Velsen en de Nozem warmde het meer dan bomvolle (dikke 300 man) Hèt Café op met slappe schijtrock wat eigenlijk nergens op sloeg maar wel uit volle borst werd meegezongen.
En toen werden de motoren gestart en het achterwiel spinde en rookte tot de eerste harde tonen werden gezet van de onvervalste Rock & Rollshow van Booster. Ze zijn allemaal wat ouder geworden, gelukkig, maar dat deed niks af aan het jonge enthousiasme wat op het podium geserveerd werd.
Een ronkende ritmesessie ondersteunde de rauw zingende Rene en de passievolle gitarist Jan op fantastische wijze. De Rock & Roll van Booster kan niet zonder de drums van Rimbert en de bas van Beuk. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar deze twee deden het wel!
Het was ook een nostalgische avond met fans van weleer en de aanwezigheid van Tjerk, de oerbassist van Booster die tien jaar geleden door het noodlot werd getroffen en sindsdien totale verzorging nodig heeft. Tjerk genoot zichtbaar en het leek wel of de band nog meer energie daardoor uitstraalde. Het publiek was uitzinnig en danste en joelde. Aan het einde van de show waren er ook nog kleine emotionele momenten bij één van de bandleden. “Wat was het prachtig” stamelde hij licht, “Maar het is zo jammer dat het weer over is.”
En dat vond iedereen. En wellicht dat iedereen de komende tijd wel weer opgeschrikt gaat worden door de vuige Rock & Roll van Booster, wie weet…


Post navigation