Hèt Bier- en Muziekcafé van Wervershoof

Niet lullen maar poetsen

By in Magazine 0

Niet lullen maar poetsen

Jeffrey Oud is een levendig persoon. Vooral bekend van zijn vele live optredens als zanger in het hele land maar ook ver daarbuiten. Met solo optredens is hij inmiddels gestopt omdat er een fase aanbrak waar een andere liefde voorrang krijgt en waar hij met hart en ziel zijn energie in stopt.

Ook autopoetser worden begint uiteindelijk met de muziek. “Ik zat in een de band Lost & Found en het doel met die band was om zo veel mogelijk te spelen. Nu zat er indertijd in Zwaag een artiestenbureau boven een autopoetsbedrijf en daar wilde ik werken zodat ik altijd dicht bij het vuur zou zitten. Op de vraag of er iemand nodig was op het artiestenbureau kwam op dat moment een negatief antwoord, voorlopig. Dus ik liep de trap af en ging naar de eigenaar van het autopoetsbedrijf met dezelfde vraag die ik een verdieping hoger stelde. Dit antwoord was positief en zodoende zat ik heel dichtbij mijn uiteindelijke doel.”

Zaterdagbaantje
“Ik kwam er die tijd achter dat ik het autopoetsen een onwijs leuke bezigheid vond. De ruimte die ik ambieerde bij het artiestenbureau kwam vrij en ik verhuisde naar boven. Dat duurde helaas kort want het bureau ging over de kop en ik kon weer naar beneden.”
“Ik kwam er die tijd achter dat ik het autopoetsen een onwijs leuke bezigheid vond. De ruimte die ik ambieerde bij het artiestenbureau kwam vrij en ik verhuisde naar boven. Dat duurde helaas kort want het bureau ging over de kop en ik kon weer naar beneden.”
Jeffrey graaft in z’n geheugen en herinnert dat hij op z’n twaalfde eigenlijk al begon met het autopoetsen. Als zaterdagbaantje poetste hij bij autobedrijf  Kager de auto’s en leerde hij ook de beginselen van het autorijden omdat hij de auto’s naar de garage moest halen om ze daar te poetsen. Na het autopoets- en artiestenbureau avontuur was hij klaar voor een nieuwe uitdaging en die kwam er al vrij snel.

Horeca
Op het zonnige eiland Gran Canaria kreeg Jeffrey de mogelijkheid om in diverse bars op te treden. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. “8 jaar heb ik daar gewoond en gewerkt. Ik heb veel muziek gemaakt en twee horeca gelegenheden gemanaged. Toen ik terugkwam stortte ik me op mijn solocarriere. Op een gegeven moment vond ik dat ik er wat bij moest doen. Ik vond het lekker hoor, doordeweeks thuis met een net geboren kleintje. Maar wat erbij zou geen overbodige luxe zijn. (text loopt onder de foto door)

Weer als nieuw
Eigenlijk was het niet zo heel moeilijk om te bedenken dat een eigen autopoetsbedrijf een mooie uitdaging zou zijn voor Jeffrey. De pakkende naam Weer Als Nieuw borrelde al heel snel bij ‘m op en checkte de domeinnamen die tot zijn stomme verbazing nog vrij waren. Nadat ze vastgelegd waren begon hij zijn nieuwe avontuur. Investering worden gedaan in de vorm van polijst- en shamporelmachines, de poetsmiddelen van Turtlle wax en wat poetsdoeken. “Ik ging wat connecties af met de vraag of ze een autopoetser zochten en bij Ard Butter in Zwaagdijk kon ik terecht op locatie.” Meerdere klanten dienden zich aan en zodoende moest ook ruimte worden gecreëerd om het poetsen ook een onderdak te geven. In eerste instantie werd dat een garagebox maar al snel bleek dat ook te klein vanwege de aanwassende klantenkring. Het voormalige pand van Otto Mooij stond al een tijdje leeg en was ideaal voor mijn werkzaamheden. “Ik durfde het aan, ook met het oog op een wasbox, een grote wasbox welteverstaan, die ook geschikt is voor grotere auto’s, bussen, campers en boten want die is er bijna niet in de regio. En ook voor alle milieu-eisen e.d. is dit een ideale locatie.

Klantenkring
De stap naar een groter pand is een goeie geweest en dat blijkt uit de aanwas van nieuwe klanten. De Graaf Mobiliteit, Autoservice Medemblik, Kareltrans, Veekro maar ook de kleinere bedrijven in de regio en de particulieren weten Weer Als Nieuw te vinden. “We leveren kwaliteit en die garanderen we ook. We doen veel meer dan alleen maar poetsen. Dat uit zich in de spullen die we gebruiken en de mensen die het uitvoeren. Wij zijn specialisten die weten wat we doen en ook doen wat we zeggen. Op die manier is onze kwaliteit gewaarborgd en onze klanten waarderen dat alleen maar.”

Weer Als Nieuw • Nijverheidsweg 18 • Wervershoof
06-23761970 • www.weeralsnieuw.nl

Post navigation