Hèt Bier- en Muziekcafé van Wervershoof

de favoriete plek

By in Magazine 0

de favoriete plek

van een wervershover in wervershoof

Monique Kragting: Administratie bij Autobedrijf Kragting en vrijwilligerswerk bij de Wilgenhof.

“Mijn favoriete plek in Wervershoof is toch wel de woonkeuken in ons net betrokken huis aan de Dorpsstraat. Op vrijdag kregen we de sleutel en maandag woonden we. 9 juli 2018 zijn we overgegaan en vrij snel voelde ik me helemaal thuis. Uitzicht over de weilanden, de ruimte, al het houtwerk, de grote tafel, ik zie de watertoren van Hoogkarspel. Dit is gewoon het buitenland van Wervershoof, ik ben elke dag op vakantie in eigen huis. Als ik hier binnenkom kom ik echt thuis en denk ik, oh wat heerlijk. 
“Het is een goeie keuze dat we hier naar toe zijn gegaan. Ik wilde eerst niet maar ik ben toch blij dat Richard en mijn kinderen doorgezeurd hebben. Vooral in het begin werd het elke dag mooier. En, bijkomend voordeel, we hoefden niks te doen. Alles was af en naar ons zin. En dat is ons op het lijf geschreven, met veel te veel linkerhanden kom je niet ver. Natuurlijk zijn er wel wat details veranderd, je moet het je toch eigen maken. Ik ga er wel van uit dat ik hier mijn hele leven blijf wonen.”
Een bijkomend voordeel is volgens Monique de aanwezig van supermarkt Deen als buurman. “Voorraadkasten heb ik niet meer, alles staat bij de buren, hoe handig is dat.”
Aan alles is gedacht, prachtig houtwerk met de nagels er nog in.
Het vierkant van de boerderij is na de brand in de prut achter het
huis schoongespoten en dat zie je, dat geeft een prachtig detail weer in het hout. De lamp met de lege wijnflessen vind ik ook bijzonder, daar had ik nooit opgekomen. De vorige bewoners hebben een uitstekende smaak en gingen op wereldreis dus we konden alles overnemen en dat kwam ons alleen maar ten goede, want nogmaals, die linkerhanden…

Post navigation